Женският национален отбор по си подпечата оставането в Лигата на нациите

...
Женският национален отбор по си подпечата оставането в Лигата на нациите
Коментари Харесай

С гръмка победа българските волейболистки си запазиха мястото във VNL

Женският народен тим по си подпечата оставането в Лигата на нациите (VNL) и следващата година, откакто реализира четвъртrs ir wimen в нея този сезон. Селекцията на треньора Лоренцо Мичели реализира гръмка победа след поврат против състава на Полша - 3:1 (-22, 13, 17, 22) в столичната " Арена Армеец ". Това бе последният мач за българките в груповата фаза на Лигата.

Българският отбор отстъпи в първия гейм с 22:25. Последваха две зашеметяващи елементи, извоювани на 12 и 17, а в четвъртата нашите излязоха с 4 т. напред в резултата към края и умерено затвориха мача. Това е втората им победа в софийския минитурнир след тази над състава на Доминиканската република (в другите два мача българките отстъпиха пред към този момент класиралите се за финалния шампионат Италия и Бразилия).

Нашият отбор имаше изрично преимущество при успешинте офанзиви (59:48) и позволените неточности (19:28), а в същото време и двата състава направиха по 8 сполучливи блокади и по два аса от сервис.

Най-резултатна за триумфа тази към този момент бе Мария Йорданова с 22 т. (2 на блокада), а с двуцифрен актив приключиха още Нася Димитрова с 15 (4 блока и един ас) и Силвана Чаушева с 11 (един блок). За полякините се отличиха Оливия Розански с 19 и Александра Грика с 10 т.

След този триумф тимът на България си обезпечи оставане в Лигата и следващата година. Прекият противник на нашите - отборът на Белгия, също реализира победа в победи на шампионата в Канада японкте с 3:2 гейма и добави две точки към актива си, до момента в който триумфът над Полша с 3:1 носи дава три.

По този метод България и Белгия приключиха с по 4 победи във VNL, само че нашите са с повече точки - 12 против 8 на Белгия (преди последният мач в групите - Нидерландия - Канада, тимът ни е 13-и измежду 16-те участници, като нидерландките могат да го изместят с една позиция надолу).

Оставане в елита бе главната задача на нашия отбор, който попадна в влиятелния шампионат след отстраняването на тима на Русия заади войната против Украйна.

На 13 юли пък са 1/4-финалните мачове от заключителния шампионат в тазгодишното издание на VNL. Шампонът ще бъде избран на 17-и.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР